Biografia

No niin, mistäpä aloittaisin? Synnyin seitsemänkymmentäluvun puolivälissä iloisessa Itä-Suomessa, pikkukaupungissa joka tunnetaan nimellä Imatra. Ihan kiva paikka omalla tavallaan vaikkakin melko pieni ja ankea. Ylioppilaslakin sain vuonna -95. Musiikkikoulun päästötodistuksenkin sain jossakin välissä. Sittemmin ponnistin pikkukylästä maailmalle ja uusiin seikkailuihin.

Olen touhunnut musiikin parissa enemmän tai vähemmän ammatillisesti noin kymmenen vuoden ajan. Musiikkia on tullut opiskeltua sen eri muodoissa mm. Jyväskylän yliopistossa ja PIRAMK:ssa. Jyväskylästä tarttui mukaan filosofian maisterin tutkinto, PIRAMK:sta on musiikkipedagogin tutkinto . Siinä ohessa olen itseäni koulinut ja kurssittanut monella tapaa. Soittamisen ohella on tullut tehtyä muitakin kulttuurialan töitä, mm. tapahtumatuottajan ja kulttuurisihteerin vakansseilla.

Irlantilaisesta musiikista innostuin, ilmeisesti aivan sattumalta, kymmenkunta vuotta sitten. Siitä alkoi intohimoinen perehtyminen vihreän saaren musiikkikulttuuriin ja historiaan. On ollut kiinnostavaa tutustua erilaisten tyylien kehitykseen vuosisatojen ja -kymmenten varrella. Nykypäivää on toisinaan helpompi ymmärtää kun tuntee historian.

Esiinnyn säännöllisesti eri kokoonpanoissa, pääasiassa basistina ja laulajana. Suurin osa näistä "leipätöistä" sijoittuu iskelmä- ja tanssimusiikin kentälle. Työkavereina näissä kuvioissa on sekä enemmän että vähemmän tunnettuja tekijöitä. Sooloilu trubaduurina on virkistävää vaihtelua humpalle ja ikuiselle beatille.

Sami ja kitara